Tweetalig: YES!

Het Isendoorn College is trots op zijn leerlingen die tweetalig onderwijs volgen, want je moet wel wat meer moeite doen om veel lessen zoals geschiedenis, biologie, aardrijkskunde, enz. in het Engels te krijgen. Zeker in het begin is dit even wennen, maar al gauw krijg je de smaak te pakken en leer je spelenderwijs Engels. Zo ga je in het tweede jaar op reis naar Londen. Dat is een geweldige ervaring. Je wordt  “very good “ in Engels, en een echte wereldburger. Je kunt bij ons naar tweetalig havo/vwo als je een havo/vwo-advies hebt van je basisschool. Voor tweetalig vwo heb je een vwo- of gymnasium-advies nodig.
 

Op het Isendoorn zijn er ook heel veel docenten die tweetalig les geven.  Soms komen ze uit een land waar Engels wordt gesproken. Dan zijn ze “native speakers” en dat is natuurlijk makkelijk. Andere docenten moeten twee jaar studeren om hun Engels zo goed te krijgen dat ze in tweetalig les mogen geven.

Het Isendoorn is een  TTO-school. Dit betekent dat het Europees Platform ons een goede school vindt op het gebied van tweetalig onderwijs. Alleen dan mag je het logo voeren. Klik op de onderstaande link om naar het tto-filmpje voor groep 8 te gaan. In dit filmpje zie je ook onze school, Isendoorn College!

 Website “Ik kies TTO”