Wat is jouw i-factor?

Wij besteden veel aandacht aan de persoonlijke leerroute van onze leerlingen. Aan de hand van 'talentlessen' leer jij wat jouw i-factor (jouw talent) is.

Je gaat zowel naar buiten als naar binnen kijken: op zoek naar je 
i-factor. De i van ik is belangrijk, omdat je jezelf goed leert kennen. Maar ook de i van interesse omdat motivatie heel belangrijk is om je talent te laten groeien.

Gedurende elk jaar volg je, naast de lessen en de projectweken, talentlessen. In deze uren werk je aan echte vragen uit de samenleving en ontdek je gaandeweg waar jouw talenten liggen. Heb je oog voor detail of zie je juist snel de grote lijn, neem je graag de leiding of ben je juist een goede teamspeler? Ben je creatief of kun je goed volgens plan werken? En wanneer word jij enthousiast? Als je iets mag ontwerpen? Als je iets moet onderzoeken? Als je eens flink mag debatteren? Als je kunt experimenteren met materialen? En waarover moet het dan gaan? Werken aan een beter milieu? Verschillen tussen arm en rijk? De wereld letterlijk mooier maken via kunst? Een eigen zaak beginnen? Het verbeteren van je sportprestaties?

Je docent helpt je bij het ontdekken, ontwikkelen en versterken van jouw talenten en zal je uitdagen je eigen grenzen te verleggen. Je kunt kiezen voor de volgende onderwerpen: ICT en media, waarbij je veel leert over bijvoorbeeld licht en geluid bij een theatervoorstelling of het maken van een film; Performance, hier houd je je bezig met dans, muziek, drama en presenteren; Ondernemen, hier ga je aan de slag met  het opstarten van een eigen bedrijfje. Dit kun je in havo 4 doorzetten  door de Ondernemersklas te volgen. Je kunt je ook bezig houden met Techniek, waarbij je in ons bèta-lab dingen kunt ontwerpen en onderzoeken en natuurlijk kun je ook kiezen voor Sport.