Grensverleggende activiteiten

In de onderbouw is er drie keer per jaar een intermezzoweek. Dat is een projectweek, waarbij je de kennis uit verschillende vakken gaat combineren. Je werkt vaak in groepjes om opdrachten uit te voeren. We nodigen regelmatig gastsprekers (experts op bepaalde gebieden) uit bij ons op school. Ook gaan we de school uit voor onderzoek of excursies. Aan het eind van elk intermezzo presenteer je de resultaten op verschillende, creatieve manieren. Voorbeelden van thema’s zijn: ‘Ik en de ander’, ‘Click the Globe’,  ‘Het weer’, ‘The battle of Europe’ ‘De middeleeuwen’, ‘Wiskunst’, ‘Vet cool’.

We organiseren verschillende internationale activiteiten om je kijk op de wereld te verbreden. Zo is er een uitwisselingsproject met leeftijdgenoten en een buitenlandse werkweek. Daarnaast organiseren we (maatschappelijke) activiteiten met als doel anderen te helpen. Dicht bij huis, bijvoorbeeld wilgenknotten en boompjes trekken op de hei. Maar ook over de grens. Zo kun je deelnemen aan een reis naar India, Zuid-Afrika, Malawi of Indonesië. We helpen daar om de onderwijs- en leefomstandigheden van leeftijdgenoten te verbeteren.

Ná schooltijd zijn er ook nog van allerlei activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Zo kun je je inschrijven voor Olympic Moves, waterskiën, klauteren op een klimwand, onze jaarlijkse skireis naar Oostenrijk, of je doet mee aan het leerlingentoneel of het muziekfestival.