JUNIORPROGRAMMA

Leerjaar 1, 2 en 3 thavo/vwo en tvwo

"Het was heel spannend, maar als je het eenmaal doet is het superleuk!" Lars, year 1

De tweetalige richting op het Isendoorn College is een internationaal gerichte opleiding waarin de Engelse taal een heel belangrijke rol speelt. Je krijgt extra lessen Engels en meer dan de helft van de vaklessen wordt in het Engels gegeven: Biology, Geography, Drama, Arts Nature and technology, Physical Education, Religious Education, Maths en Conversation. Daarnaast heb je ook het vak Latijn. Latijn is een goed vak als ondersteuner van je taligheid en je leert ook een boel over de Romeinse cultuur.

Er worden Engelstalige methodes gebruikt en vanzelfsprekend zijn de toetsen in het Engels. Vanaf de eerste dag hoor, lees, schrijf en spreek je heel veel Engels. Dit noemen we onderdompeling en met een duur woord immersion. Natuurlijk moet je hier aan wennen, dus we starten langzaam en bouwen het gebruik van het Engels op. Het is belangrijk dat je vooral probeert het Engels te gebruiken. Je zult merken dat je je al snel uitstekend kunt redden.

Naast het Engels spreken, lezen en schrijven in veel lessen proberen we je ook op vele andere manieren uit te dagen. Zo kun je ontdekken wat je talent is in de zogenaamde talentlessen. Deze lessen gaan over Science en Humanities. Door allerlei activiteiten ga je ontdekken of je meer talent hebt in de wiskunde, natuurkunde of biologie (de Science kant), of in het ontwerpen, organiseren, bedenken van dingen met social media, je creativiteit of talen (de Humanities kant). Kortom, er valt van alles te beleven!

Naast de lessen zijn er nog allerlei andere activiteiten zowel binnen als buiten de school. Wie wil er nou niet in leerjaar 2 naar Londen en in leerjaar 3 op uitwisseling?!