Zoek je hoe je je iPad moet inrichten? >Klik dan hier<

 

Antwoorden op veel gestelde vragen over het gebruik van de iPad

Als u een vraag hieronder niet beantwoord vindt, kunt u een mail richten aan de coördinator van iPad in de klas, dhr. P. Diepeveen (dpv@isendoorn.nl).

Hoe kan ik een nieuwe iPad bestellen?
Als u een iPad via school wilt kopen met korting, of een verzekering wilt afsluiten dan kunt u via deze link in de webshop van Smart2Scool terecht: https://www.smart2scool.nl/isendoorn

Hoe kan ik mijn nieuwe iPad instellen?
Als je een nieuwe (of gebruikte) iPad heb en je wilt deze instellen zodat je het op school kunt gebruiken. Klik dan op de volgende link https://www.isendoorn.nl/ipad

Wat doe ik als ik een technische storing van de ipad heb?
Ga in de derde (lange) pauze naar de iHelp. Ze zitten in het kantoortje naast lokaal 054. De iHelp is ook per email bereikbaar: ihelp@isendoorn.nl

Repareert of vervangt de school kapotte iPads?
Nee, de iPad is eigendom van de leerling (c.q. ouders). Bij schade, verlies of diefstal is de eigenaar zelf verantwoordelijk. Wel kan de school in zulke gevallen helpen. Op welke manieren dit kan, kunt u lezen op de pagina www.isendoorn.nl/ipadreparatie 

Wat kost een reparatie van een iPad?
Dat is erg afhankelijk van de schade maar een reparatie kan al snel flink in de papieren lopen. . U kunt zich tegen deze kosten verzekeren, iets wat het Isendoorn dan ook sterk aanbeveelt.

Is de iPad verzekerd en welke garantie biedt Apple?
Nee, de iPad die u via school koopt is niet verzekerd. Wel geldt er een verlengde Apple-consumentengarantie voor deze iPads (3 jaar in plaats van 1 jaar). Helaas vallen alle schades die veel voorkomen NIET onder de Apple-garantie. U kunt wel zelf een verzekering afsluiten, kijk hiervoor op www.isendoorn.nl/ipadreparatie

Wat doe ik als ik een financiële vraag (betaling en verzekering) over de iPad heb?
Neem contact op met mevr. S. Itjang (itj@isendoorn.nl) van de administratie. Zij kan uw vraag opnemen en indien nodig aan de directie voorleggen.

Wat kan ik met een iTunes Card?
Wij zijn niet van plan om veel betaalde apps voor te schrijven. We proberen zoveel mogelijk met gratis of via school aangeschafte apps te werken. Het kan voorkomen dat er, als er geen goede variant is, na goed overleg met de directie, een betaalde app wordt voorgeschreven.

Kan ik zelf ook betaalde apps aanschaffen met een iTunes card?
In diverse winkels en ook op het internet kunt u zelf een iTunes Card aanschaffen. Uiteraard bent u helemaal vrij in het aanschaffen van welke betaalde app dan ook.

Hoe koppel ik een iTunes Card aan mijn account?
Ga naar de Appstore (op de iPad aangegeven met een witte A in een blauw icoontje). Typ rechtsboven in het zoekvenster in welke app u wilt kopen. Midden onder ziet u nu “Wissel in” staan. Als u daar de code invult die onder de kraslaag van de iTunes Card zit noteert, wordt het tegoed geüpload naar het account. Heeft u reeds een zoon/dochter in een leerjaar met iPads, dan kunt u er voor kiezen om op alle iPads hetzelfde AppleStore-account te gebruiken. Betaalde Apps hoeft u dan slechts één keer aan te schaffen.

Moeten we nog boeken bestellen?
Ja. De boeken moeten online via Van Dijk worden besteld. Wel komen veel van de boeken ook op de iPad te staan. Secties bepalen voorlopig nog of de leerling zijn opdrachten in een schrift of op de iPad maakt, of dat zij die keuze aan de leerling laten. De leerling kan in de meeste gevallen zelf bepalen of hij het fysieke boek meeneemt naar school of dat hij het alleen thuis gebruikt.

Welke apps zullen het meest gebruikt worden?
Het is onmogelijk om een compleet overzicht te laten zien van welke apps er allemaal worden gebruikt aangezien we er zo veel tot onze beschikking hebben. De apps die het meest zullen worden gebruikt zijn de apps zonder content. Dat zijn apps waar de leerlingen zelf hun opdrachten in/mee maken. Bij iPads die na 2016 zijn geleverd worden de benodigde apps voor het grootste deel automatisch geïnstalleerd of zullen docenten (gratis) apps die kunnen worden gebruikt bij hun vak klassikaal installeren.

Mag ik mijn Android gebruiken?
Nee, u kunt in de les geen tablet van een ander merk gebruiken. De school biedt alleen faciliteiten voor de iPad 4 of hoger.

Mag je je eigen apps installeren?
Zolang de apps erop staan die nodig zijn voor school, mag u ook andere apps installeren. Uiteraard moet er wel ruimte overblijven, omdat alles wat er wordt opgeslagen ruimte kost. Hele films en grote spellen opslaan wordt derhalve afgeraden.

Ik heb al een geschikte iPad. Kan ik via de school alleen een beschermingshoes krijgen?
Voor elke leerling wordt eenmalig een hoes beschikbaar gesteld, U kunt dit aanvragen bij iPad@isendoorn.nl

Ik ben de schermcode vergeten van de iPad. Kan deze resetten?
Je kunt de schermcode wissen door de iPad naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. Als je de iCloud had ingeschakeld, dan kun je een reservekopie terugplaatsen. Zo niet, dan kun je alleen de Apps opnieuw installeren, maar de lokaal opgeslagen gegevens en instellingen zijn weg. Een aantal programma’s slaat alles op in de cloud en blijven daardoor bewaard.
Het terugzetten van de fabrieksinstellingen gaat als volgt:  http://support.apple.com/kb/ht1808?viewlocale=nl_NL

Kan ik een gebruikte iPad weer verkopen?

Indien u al beschikt over een iPad en die wilt verkopen, bijvoorbeeld om zo de kosten van een nieuwe iPad wat te drukken, dan is dat een goede mogelijkheid. Zeker als een gebruikte iPad er nog goed uit ziet en het een relatief recent model is, is hij nog veel geld waard.

Er zijn oplossingen via bekende winkels (bijv. de Amac-store) en online. Ook via Marktplaats kunt u een gebruikte iPad goed verkopen.

Let op: Bij de inname wordt er altijd beoordeeld of er sprake is van beschadigingen. Een schadevrije iPad levert uiteraard meer op dan een iPad met krasjes of deuken. De prijzen van gebruikte iPads veranderen per dag.